This content is only avaliable in Catalan and European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Desenvolupament: Artsmoved, Spora Sinergies, XarxaProd
Equip Tècnic: Jon Casado, Aleix Caussa, Mireia Calafell

Col·laboradors:
Recerca documental: Maria Farràs i Amaia Torrealday
Ànàlisi qualitatiu Christel Keller
Disseny i programació web: Nadia Sanmartin i Sergio Ibáñez

Per a: CoNCA i XarxaProd
Any: 2016-2017

https://espaisdecreacio.cat

El projecte Mapatge dels Espais de Creació i Producció de Catalunya s’ha desenvolupat com a resposta a l’encàrrec que al desembre de 2015 es va fer des de XarxaProd i el CoNCA. Aquest encàrrec responia a un objectiu principal: fer visibles els Espais de Creació i Producció de Catalunya així com identificar iniciatives noves que encara no són prou visibles des del mateix sector, per tal de dimensionar i enfortir la seva presència al territori.

Per acomplir amb aquest objectiu s’ha creat la pàgina web https://espaisdecreacio.cat, on aquelles iniciatives que han estat classificades com a Espais de Creació i Producció apareixen localitzades i identificades en un mapa interactiu online. Dins del mapa, cada Espai té una fitxa desplegable amb una imatge, una breu presentació, el web i els enllaços a les xarxes socials de cada Espai.

Així mateix i en la mateixa línia, s’ha realitzat un informe de resultats on es descriu detalladament les diferents fases del procés i quina metodologia s’ha aplicat en cadascuna d’aquestes fases. A més, desenvolupa un anàlisi quantitatiu i qualitatiu respecte les dades obtingudes dels Espais de Creació i Producció de Catalunya detectats.

El projecte es va plantejar des de l’inici com una eina que fes possible l’acompliment d’aquests altres objectius:

·Situar XarxaProd com un agent catalitzador que vol donar veu al sector.

·Definir col·lectivament i des del mateix sector els criteris que limiten la recerca i entrada d’Espais al mapa.

·Recollir dades dels Espais de Creació i Producció per tal que aquest projecte sigui el punt de partida per a una futura proposta d’avaluació quantitativa i qualitativa.

·El mapatge com a pas inicial d’un projecte integral d’avaluació dels espais.

Per tal d’obtenir la validació de totes les fases del projecte, així com per garantir la presència de XarxaProd com a representant del sector, des de l’inici s’han anant celebrant reunions periòdiques amb un Comissió de Seguiment. Amb aquesta comissió, formada per Anna Monge (XarxaProd), Fernando González i David Marín (Nau Ivanow), Clara Garí (Nau Côclea) i Ramon Castells (CoNCA), s’han anat ratificant totes les fases del projecte.

▬Descarrega el dossier de premsa